Waarom verdeelborden vervangen?

Een elektrisch verdeelbord is het hart van uw elektrische installatie, indien hier kleine problemen zijn zorgt dit voor ongemakken en defecten. Daarom is het aangewezen op regelmatige basis een kleine controle uit te voeren op stof en vuil als ook de goede werking van de zekeringen en differentieelschakelaars.

Als een kast ouder is dan 25 jaar is het aan te raden deze te vervangen of op zijn minst de zekeringen en differentieelschakelaars te vernieuwen.

Hoe begin je hier aan?

Eerst moeten er enkele zaken nagegaan worden. Wil je nog uitbreidingsmogelijkheden? Hoeveel plaats is er? Laat de bedrading van uw installatie wel toe nog een vernieuwing van het verdeelbord uit te voeren ? Belangrijk is u bij te laten staan door iemand met elektrotechnische achtergrond

Van zodra het mogelijk is begin je stap voor stap het verdeelbord te ontmantelen, hierop moet goed uitgekeken worden dat er geen verwisseling van draden gebeurd, labelen is dus de boodschap.

Kun je dit zelf?

Uiteraard zijn er meerdere personen die er zelf aan starten, let wel deze hebben meestal een technische achtergrond of hebben dit al enkele keren gedaan. Alles verschilt van uw installatie. Een appartement heeft meestal maar een klein verdeelbord, een villa heeft er meestal meerdere. Heb je een huis met domotica dan laat je dit best aan een professional over.

 

 

Zijn er gevaren aan het niet op tijd aanpassen of vernieuwen van verdeelborden ?

Uiteraard is er zoals altijd een addertje. Zoals bij auto’s of een verwarmingsketel heeft uw elektrische installatie ook onderhoud nodig, echter niet zo snel en niet elk jaar. De simpelste manier om alles even goed na te kijken is als je zelf aan uw elektrische installatie werkt.

Zie je problemen of eventueel verbrande zekeringen is het nodig actie te ondernemen en eventueel uw huis elektricien op te bellen.

Tips

Open het verdeelbord

Kijk naar verkleurde zekeringen

Kijk naar beschadigde bekabeling

Kijk dat uw elektrische schema’s nog kloppen

 

 

Belangrijk!

Test de differentieel schakelaar ( verliesstroom schakelaar) (elke 6 maanden)

Bieden wij het vervangen van verdeelborden aan?

Absoluut, heb je een verouderde elekticiteitskast dan kunnen wij u uit de nood helpen. Wij maken vrijblijvend een offerte op maat op zo zorgen wij voor een vaste prijs.

De uitvoering volgt snel op de goedkeuring van de offerte!

Categories:

Tags:

No responses yet

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Contact

Afgekeurd.be
KsaKri BVBA
Tichelrij 15
2800 Mechelen
BE 0691 667 309
0471 17 82 58
info@afgekeurd.be

Hulp nodig?