Tijdens de feestdagen wordt er natuurlijk enkel gedacht aan lekker eten en cadeautjes. Echter de verlichting die geplaatst wordt kan gevaarlijk zijn.

  • De kerstlichtjes worden maar 1 keer per jaar gebruikt, dit tijdens de donkerste maanden van het jaar. Ze zorgen voor gezelligheid en sfeer. Regelmatig worden ze in verleng snoeren gestoken en verdeeld door verdeelstekkers. Dit is nu juist het gevaar. De meeste mensen weten niet dat het eigenlijk niet zo veilig is veel verlengsnoeren te gebruiken en veel verdeelstekkers te plaatsen, de draad doorsnedes zijn meestal niet het geen er verwacht wordt waardoor er kans is op oververhitting ( zeker in combinatie met extra veel lampjes en warme transformatoren)
  • Omdat de lampjes maar 1 keer in het jaar worden gebruikt gaan ze uiteraard ook enkele jaren ( soms 10talle) mee. Oude lampjes worden warm en kunnen dus een gevaar betekenen voor de brandveiligheid, LED is een betere oplossing omdat deze niet zo warm worden als de standaard kerstlichtjes van vroeger.

 

 

Zorg er voor dat als je lampjes plaatst steeds zeker bent dat het materiaal in top conditie is en geen gebreken vertoond. Beperk het aantal aftakkingen met verdeeldozen. Rol verleng snoeren volledig af. Bij het afsluiten van de avond trek je best de lichtjes uit het stopcontact, schakelklokjes kunnen bij een hogere belasting ook gevaarlijk zijn.

Kortom, geniet van de gezelligheid en sfeer, maar check nu en dan de veiligheid er van.

 

Fijne feesten!

Electriciteit afgekeurd

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Contact

Afgekeurd.be
KsaKri BVBA
Tichelrij 15
2800 Mechelen
BE 0691 667 309
0471 17 82 58
info@afgekeurd.be

Hulp nodig?