[tm_pb_section admin_label=”section”][tm_pb_row admin_label=”row”][tm_pb_column type=”2_3″][tm_pb_text admin_label=”Text” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Sluipverbruik of lekkende elektriciteit is het gebruik van elektriciteit zonder dat men daar voordeel van heeft.

Tegenwoordig zijn er veel apparaten die niet goed worden uitgeschakeld. Men spreekt dan wel van stand-by, maar sommige fabrikanten noemen deze stand uitgeschakeld. Sommige apparaten staan op stand-by om ze op afstand te kunnen inschakelen.

​Bij sommige apparaten is het zichtbaar dat ze in stand-by staan: er brandt een lampje, bijvoorbeeld een televisie of computer. Een dergelijk apparaat heeft soms een netschakelaar waarmee het volledig kan worden uitgeschakeld. Soms bevindt deze schakelaar zich op de achterkant. Er zijn echter ook apparaten zonder indicatie en zonder netschakelaar.

Veel apparaten worden gevoed uit het stopcontact met 230V maar werken intern op een lage spanning. In deze apparaten zit een transformator. Vaak bevindt de schakelaar zich aan de secundaire zijde van de transformator omdat de schakelaar dan veel lichter uit te voeren en dus goedkoper is. Deze apparaten blijven altijd een beetje stroom verbruiken omdat de trafo altijd met het net verbonden is.

Er zijn ook apparaten met een los voedingsapparaat (vaak adapter genoemd). Dit voedingsapparaat heeft zelden een schakelaar. Het kan alleen worden uitgeschakeld door het uit het stopcontact te trekken. Een dergelijk voedingsapparaat blijft vaak permanent aangesloten, ook als het niet in gebruik is. Denk hierbij aan opladers van gsm’s of tablets.

[/tm_pb_text][/tm_pb_column][tm_pb_column type=”1_3″][tm_pb_image admin_label=”Image” src=”https://afgekeurd.be/zistumta/2018/07/Finger1.jpg” alt=”Bespaar” title_text=”Bespaar ” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/tm_pb_image][tm_pb_divider admin_label=”Divider” color=”#ffffff” show_divider=”off” height=”25″ divider_style=”solid”] [/tm_pb_divider][tm_pb_button admin_label=”Button” button_url=”https://afgekeurd.be/boek-online ” url_new_window=”off” button_alignment=”left” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″ button_text=”maak afspraak “] [/tm_pb_button][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]

Categories:

Tags:

No responses yet

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Contact

Afgekeurd.be
KsaKri BVBA
Tichelrij 15
2800 Mechelen
BE 0691 667 309
0471 17 82 58
info@afgekeurd.be

Hulp nodig?